top of page
Search

Maikuu volikogu

Ka maikuu volikogu oli võrdelmisi vähetähtsate punktidega ja palju põnevust ei pakkunud, kuid siiski natuke. Peamiseks teemaks osutus kultuur ja selle osalus. Ülevaade aga päevakorrapunktide põhiselt.


Vallavanema informatsioon

Ettekandja: vallavanem Maido Ruusmann

Vallavanem andis klassikalise ülevaate kuu aja jooksul vallas toimunust. Seejärel said volikogu liikmed küsimusi esitada. Karl Kirt tõstatas olulise teemana Tikste Coopi juures olevale Ravila tänavale parkimise, mis on tekitanud mitmeid liiklusohtlikke olukordi ja mille osas võiks midagi ette võtta, loodetavasti, sellega ka tegeletakse.

Palju kõneainet pakkus aga kultuurisündmustel osalemine, mis tõstatus vallakodaniku murest, et valla ringide peol ei olnud kohal ühtki vallavalitsuse esindajat. Selles läks jutt aga sinna, kuidas kõik volikogu liikmed saavad valda esindada ja need ei pea olema võimukandjad. Sellega pole ma päris nõus, loomulikult on see tore, kui volikogu liikmed vallas toimuvatest sündmustest osa võtavad, kuid tegelikult on küsimus laiem.

Siinkohal toon mängu kurikuulsad liivakujud ja teadmise, et need tulevad, mida minult kui volikogu liikmelt küsiti, et kelle kuju ja mis nüüd tuleb, ma ei teadnud, see info on vaid võimuliidul. Seega jah, ma võin käia kultuuriüritustel, kuid siis soovin ka infot, mis vallas toimub, et oskaksin sellest inimestele rääkida ja küsimustele, mis on suunatud võimuesindajatele ka vastata.

Isiklik arvamus liivakujude osas on selline, et nende eesmärk võiks olla laiem ja kujud erinvates kohtades vallas, mitte vaid kesklinnas. Selleks, et huvilised tuleksid ja peaksid ette võtma väikese rännaku, et näha valda ja linna laiemalt ja seeläbi jätaksid ka rohkem raha piirkonda. Hetkel juhtub nii, et pühapäeva õhtul kell 20 kujusid vaatav turist teeb 10 minutiga oma pildid ära ja lahkub. Idee on hea aga teostus vajaks laiemat läbimõtlemist.


Tõrva valla 2022. aasta lisaeelarve vastuvõtmine

Ettekandja: finantsjuht Maire Appo

Valla eelarve maht suureneb veidi üle 140 000 euro ja seetõttu tuli vastu võtta lisaeelarve. Kulud suurenesid peamiselt sotsiaalvaldkonnas ja tulud tulid läbi erinevate toetuste.

Olin lisaeelarve poolt.


Tõrva valla raamatukogude ümberkorraldamine

Ettekandja: abivallavanem Helen Elias

Raamatukogud on liitunud ühise juhtimise ja ühe asutuse alla, seni oli igas piirkonnas eraldiseisev raamatukogu, nüüd on üks Tõrva raamatukogu asukohaga Tõrva linnas ja haruraamatukogud üle valla senistes paikades. Taoline struktuurimuudatus oli mõistlik ja veider, et võtnud sedavõrd kaua aega. Töötajaid muudatus ei mõjuta ja loodan, et teeb raamatukogude töö efektiivsemaks.

Olin ettepaneku poolt.


Määruste kehtetuks tunnistamine

Ettekandja: abivallavanem Helen Elias

Tulenevalt raamatukogude ümberkorraldamisest tuleb tunnistada alates 1. septembrist 2022 kehtetuks Riidaja Raamatukogu, Taagepera Raamatukogu, Helme Raamatukogu ja Hummuli Raamatukogu põhimäärused.

Olin otsuse poolt.


Omafinantseeringu garanteerimine

Ettekandja: abivallavanem Aivar Uibu

Ettepaneku sisu:

Märtsis garanteeris volikogu oma otsusega Ala-Taagepera jalgratta- ja jalgtee

rajamise omafinantseeringu summas kuni 200 000 eurot. Omafinantseeringu arvutamisel lähtuti

meetme eelnõus välja toodud toetuse piirsummast, kus toetuse maksimaalne summa oli 500 000

eurot projekti kohta. Hiljem, kui meetme määrus vastu võeti, oli lisandunud klausel, milles oli kirjas, et taotletava toetuse maksimaalne summa on 500 000 eurot projekti kohta ja kuni 200 000 eurot jalgratta- või jalgtee ühe rajatava kilomeetri kohta. Planeeritav Ala-Taagepera kergliiklustee II ja III etapi pikkus on ~1,8 km. Projekti II ja III etapi plaanitav kogumaksumus on 700 811,76 eurot, toetuse summa on 360 000 ning valla omaosalus on seega 340 811,76 eurot, mis sai ümardatud ja seetõttu on otsuse eelnõusse kirjutatud, et projekti „Ala-Taagepera jalgratta- ja jalgtee“ rajamise omafinantseering garanteerida kuni 345 000 euro suuruses summas.


Tegemist on kindlasti olulise projektiga, arvestades suurenenud liikluskoormust Wagenküll SPA näol ja rajatava Mulgimaa elamuskeskuse näol, on jalg ja rattatee rajamine antud teelõigule oluline ja vajalik.


Tõrva Vallavolikogu 17.12.2019 määruse nr 22 muutmine

Ettekandja: keskkonnaspetsialist Terje Tomson


Ettepaneku sisu:

Määruse muutmine on tingitud asjaolust, et veterinaarkorralduse seadus ja loomatauditõrje seadus enam ei kehti ning loomatauditõrje seadus on asendatud veterinaarseadusega. Teiseks põhjuseks on politsei tehtud ettepanek lemmiklooma pidamise eeskirja muutmiseks selliselt, et jalutusrihma kasutamine oleks avalikus kohas kohustuslik.


Tegemist on formaalse kinnitamisega ja seega olin poolt.


Maikuu volikogu tasust poolega, ehk 75€ otsustasin toetada erinevaid projekte keskkonnas Hooandja, kus koguvad hoogu ka mitmed Tõrva vallaga seotud inimesed.

117 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page