top of page
Search

Juunikuu volikogu

Juunikuu volikogu toimus mõned päevad enne jaanipäeva. Kuna samal õhtul avati ka "Vabaduse park" oli volikogu väga lühike ja vastused küsimustele napisõnalised.

Kõigest aga päevakorra alusel.

Korrektse ülevaate saab volikogu protokollist.


1. Vallavanema informatsioon

Vallavanem andis klassikalise ülevaate valla elanike arvu muutusest ja rääkisi olulistest punktidest enda arvates. Informatsioon oli napisõnaline ja sõnavõtt lühem kui tavaliselt. Koheselt peale vallavanema sõnavõttu tõstis käe Indrek Valner, kes kiitis taevani valminud liivakujusid ja proovis sellega teistel volikogu liikmetel suu kinni panna.

See ei takistanud siiski lisaküsimuste küsimist, mina küsisin selle kohta, et kuidas me hoiame enda pühapaikasid, nimelisi pinke ja kultuurimälestisi. Nimelt oli toona Mari Kull pink põlvekõrguses heinas, kusjuures heina niitmiseni jõuti kuu aega peale volikogu. Alal on vabadussõja mälestusmärk lagunenud. Vallavanema sõnul tegeletakse nende objektidega jooksvalt ja kohe, kui midagi märgatakse tasub sellest teada anda. Plaan, kuidas neid hooldada seega puudub ja meie kultuuril pole vallavalituse seisukohas jällegi õiget väärtust.

2. Tõrva valla 2021. a majandusaasta aruande kinnitamine

Majandusaasta aruande kinnitamine on üsna tavapärane samm, ning siin midagi lisaks küsida ei olnud. Ettekandja tutvustusega saab tutvuda protokollis. Olin kinnitamise POOLT.

3. Sotsiaalkindlustusametiga halduslepingu sõlmimine

Riiklik regulatsioon, mis seotud Ukraina sõjapõgenike eluruumide kulutuste hüvitamisega. Selles punktis polnud midagi arutada ja olin poolt.

4. Tõrva Vallavolikogu 18.01.2022 määruse nr 3 „Eluruumi alaliste kulude piirmäärade kehtestamine toimetulekutoetuse määramisel“ muutmine

Kuna eluruumide kulude hüvitamise seadust muudeti, tuli lisada varem vastu võetud määrusele punkt mis reguleeriks eluasemelaenu tagasimakse summale kehtestatava hüvitise suurust. Kuna ettekandja poolt määratud lauses tekitas segadust koma asukoht, siis Arnold Looga ettepanekul eemaldati eelnõust liigne koma. Hääletasin poolt.

5. Tõrva Vallavolikogu 22.02.2022 otsuse nr 1-3/2022/8 „Osaühingu Tõrva Tervisekeskus ümberkujundamine aktsiaseltsiks Tõrva Tervisekeskus“ muutmine

Eelnevalt hinnati hoone väärtuseks 150000 eurot, kuna selline hindamisviis ei sobinud audiitorile oli vaja läbi viia uus hindamine ja kuna hoona hinnaks kujunes 400000 eurot pidime määrust muutma. Olin poolt.

6. Tõrva Vallavolikogu 23.02.2021 määruse nr 2 „Kagu-Eesti spetsialistide eluasemete toetusmeetme rakendamine Tõrva vallas“ muutmine

Kuna sügisel saab taas taotleda antud toetusmeetmest toetust, siis oli tarvis muuta kaht punkti. Tsiteerin volikogu protokollist Maido Ruusmanni ütlust:

"Üks puudutab seda, et varasemalt oli määruses sees konkreetne aasta arv. Ettepanek on see ära jätta ja kirjutada „esitamise seisuga eelneva aasta“. Teine punkt puudutab seda, et kui varasemalt ei olnud määruses lahti kirjutatud seda, et ka uusehitise puhul omandisuhte küsimus, siis praeguse ettepaneku kohaselt oleks sõlmitud eluruumiga seotud ehitiste ehitamisel teiste omanikega kirjalik nõusolek, milles nõustutakse toetuse taotlemisel."


Volikogu liikme tasust poole annetasin Lastefondi.


Pilt minu jaanipeo lõkkest!


90 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page