top of page
Search

Aprillikuu volikogu

Pean esmalt vabandama, et postitused on jäänud ootele. Lihtsalt on olnud kiire periood ja samas ei ole viimastes volikogudes ka suuri küsimusi arutatud. Siin aga minu aprillikuu ülevaade vastavalt päevakorrapunktidele.


Tartu 2024 kultuuripealinna tegevuste ülevaade

Ettekandja: Annela Laaneots

Annela Laaneots andis volikogule aru vahepeal läbiviidud tegevuste ja edasise arengute osas. Kuna Tõrva vald on osa Tartu 2024 kultuuripealinna projektist, siis käiakse volikogudes aegajalt tutvustamas projekti tegevusi ja järgmisis samme. Lõpule oli aprilliks jõudnud Lõuna-Eesti projektivoor ning järgmisel tutvustusel on selgunud, millised konkreetsed tegevused Lõuna-Eestis projekti raames ellu viiakse.

Olen ise igati Tartu 2024 tegevuste poolt ja loodan, et projektis osalemine toob meile palju kasu ja tuntust.


Vallavanema informatsioon

Ettekandja: vallavanem Maido Ruusmann

Vallavanem andis klassikalise ülevaate kuu aja jooksul vallas toimunud tegevusest. Muuhulgas selgus, et planeeritud kaarsilla renoveerimine läheb oodatust kallimaks ja seda ette ei võeta. Räägiti valla hariduse arengukava arengutest ja kultuuris toimunud sündmustest. Pean kahetsusväärseks, et vallavanem, et maininud Tõrva noorteteater Hingevärvid võitu maakondliku teatrifestivalil, mis kahtlemata on olulise väärtusega sündmus aprillikuus.

Küsisin ise vallavanemalt kuidas läks kaasava eelarve ettepanekute esitamine, kuid sain vastuseks, et see pole teada, sest ettepanekute laekumine lõppes kell 00.00 eelmisel õhtul. Arvan, et ettepanekute koguarvu oleks saanud kella 16.00 ks algavaks volikoguks siiski selgeks teha.


Tõrva valla üldplaneeringu vastuvõtmine ja keskkonnamõju strateegilise hindamise

aruande nõuetele vastavaks tunnistamine ning üldplaneeringu avalikule väljapanekule

suunamine

Ettekandja: keskkonnaspetsialist Terje Tomson

Koostatud on uus Tõrva valla üldplaneering, mille eesmärk on Tõrva valla tasakaalustatud ruumiline areng. Ettepanek on loogiline ja valla üldplaneering on avalikul arutelul ning sellega saab tutvuda siin.

Küsisin, mis on Tõrva linna keskväljaku eesmärk, kui üldplaneeringu järgi sinna ei panustada. vastuseks sain selle, et üldplaneering ei näita kuidas üht või teist piirkonda arendama hakatakse vaid näitab võimalusi.

Siiski on see minu hinnangul aluseks, sest ka üldplaneeringu eesmärk on tasakaalustatud areng ja kui see ei näita kesklinna arengut, siis ei saa see ju ka kuskil tulla. Kesklinn on meil ilus ja renoveeritud aga kaunsitatud hulga kolemajadega, mis tühjalt seisavad ja silma riivavad.


Vanamõisa elamupiirkonna detailplaneeringu menetluse uuendamine

Ettekandja: vallavanem Maido Ruusmann

Vanamõisa järve ligidusse on planeeritud uus elamumaa, mille detailplaneeringu on volikogu kinnitanud, kuid seda oli vaja muuta, et senine planeeritav ringtee ehitada ühesuunalise teena, et projekti maksumust vähendada.

Iseenesest ei ole uue elamumaa loomise mõte vale, kuid samas Tikste piirkonnas on enamus elamumaaks kohandatud krunte tühjad. Tarmo Tamm küsis selle kohta ja vastuseks sai, et Vanamõisa äärne maa ei kuulu linna ja seega saab sealsete kruntide puhul rakendada MESi toetusi. Loodame siiski, et vald leiab võimalusi ka seni tühjalt seisvate kruntide paremaks rakendamiseks, sealhulgas ka keskväljakul seisvate kolemajade rakendamiseks.


Selline saigi aprillikuu volikogu, saadud tasust poole, ehk 75€ annetasin erinevatel Ukraina heategevusorganisatsioonidele.


143 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page