top of page
Search
  • Writer's pictureRomet Piller

Ülejõed avastamas

Updated: Jul 11, 2023

Tartu linnaosade rännaklavastused jõudsid selle suve hakul kolmanda lavastuseni- Ülejõe linnaosani. See oli ka üks, mida väga ootasin, sest eelneval kahel aastal, kui lavastused olid Karlovast või Supilinnast, siis sel ajal elasin ise just Ülejõel ja sedasi sain ka lavastuse käigus käia mööda tuttavaid radu.

Kuna lavastus on tänaseks ka ajalugu, siis saan ja proovin seda siin rohkem avada.

Rännaklavastus tähendab seda, et grupp inimesi saab kuskil kokku ja hakkab rändama, mingit ülesannet täitma või kedagi otsima ja seeläbi kogema põnevaid hetki.

Ülejõe retk sai alguse vana pärmivabriku hoovist, kus särtsakas Ülle-Õie (Laura Niils), meid eelnevalt kokku pandud kirja abil rändama viis. Koheselt jõudsime kortermajade juurde, kust meile morssi kõrgelt valati ja jõudsime endise ööklubini Illusioon. Illusioonile tegime esmalt ringi peale, ning seejärel sisenesime illusioonide maailma, kus särav Liisu Krass meile illusioonidest rääkides esines. Vinge maja, see illusiooni maja. Ootan, et see ärkaks taas ellu.

Edasine tee oli meeleolukas, hakkasime päästmisoperatsiooni õnnestumiseks otsima tilka vett oleviku, tuleviku ja mineviku jõest, läbides selleks koolimaja, keldri, katuse, tantsisime üheskoos "lõkke" ümber, nägime, kuidas mõni mees peol härga täis läheb, sõitsime jõehobudega ja loomulikult läbisime hulga treppe. Lõpuks jõudsime Laulupeomuusemi hoovi, kust leidsime lendur Antsu, kes meid appi oli palunud ja meid enda uue "lennumasinaga" sõitma viis.

Seekordse lavastuse tegi eriliseks ka see, et kuigi ametlikult oli lavastus läbi, siis avanes võimalus autosse istuda ja sõit veelgi sügavamale Ülejõe soppidesse sai Erik Krigeri saatel alguse. Jõudsime lõbusasse peopaika, kus oli lõke, käis keksumäng ja läks suuremaks "peoks". Seejärel oli etendus päriselt lõppenud.

Jääb ainult oodata järgmist aastat ja Annelinna avastamist.

Tegijad:

Jaanika Tammaru LÄBI LINNA ideeline eestvedaja ja lavastaja Merilyn Elge tegevprodutsent ja lavastaja assistent Tiiu Tamm projektijuht Evelina Nõmme kommunikatsioonijuht Kaija M Külm dramaturg Margus Mauer valguslahendused Inga Vares kunstnik Kaarel Kuusk helikunstnik Renate Eensalu kunstniku assistent Maria Vera Pšenitšnaja, Merili Viks ja Merilyn Elge lavastaja assistendid Henry Griin visuaalide looja Martin Sookael veebilahendus Sten Arvi ja Andreas Kangur tehnikud Ulla Juske ja Helis Heiter asja-ajajad

Näitlejad: Laura Niils, Mariann Tammaru, Silva Pijon, Johannes R. Sepping, Agur Seim, Liisu Krass Noored koolidest ja huviringidest, muusikud, harrastajad ja kohalikud. Tõenäoliselt ka mõned kassid ja kirsid.







12 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page