top of page
Search
  • Writer's pictureRomet Piller

Kui nunnad hoogu satuvad

Kätte on jõudnud teatrikuu märts. Kahjuks möödub märts sel aastal üsna teatrivaeselt. 3.-28. märts on teatrid Eestis suletud ja teatrivaatamiste kogumisse tuleb mõningane paus. Siiski õnnestus mul 28. veebruaril veel teatrisse minna ja vaadata Vanemuise teatris hoogsat muusikali "Nunnad hoos".

Muusikalidega on mul omamoodi suhe, ma arvan, et ei ole just väga suur muusikalide fänn, kuid vahetevahel võib neid vaadata. Tihtipeale pettun pärast vaatamist ja laulusõnadest ei saa aru. Sellest tulenevalt ei ole ma väga ka kursis muusikalide sisuga ja "Nunnad hoos" ei olnud erand. Lavastuse sisu aga üllatas mind heas mõttes. Tegelikult olid need käigud üsna loogilised ja midagi eriskummalist selles sisus ei olnud, kuid see lihtsus, kuidas muusikali teha saab, üllatas mind.

Sel korral oli staariks laval Vanemuise koor. Eks see ole üsna loogiline, et "Nunnad hoos" toob esile justnimelt nunnad, kuid Vanemuise nunnasid olid meeletult äga vaadata olgu siis lauldes või näideldes, elasid nad väga oma rolli sisse ja oli näha, et nad nautisid iga hetke laval. Lisaks sellele, oli äge jälgida nunnade "arengut" laulmise osas, loomulikult ka säravad/ sädelevad kostüümid, mis kandsid edasi mõnusat positiivset energiat.

Koor ja imeliselt säravad nunnad jätsid selles lavastuses minu jaoks teised enda varju ja peaosaline Tanja Mihhailova-Saar, kelle hääl vist pisut ära oli, mängis küll tublilt ja ägedalt, aga natukene ootasin temast enamat. Enim jäi näitlejatööga silma Monsenjöör O’Hara rollis Simo Breede, kes pidas Jumala teenimise asemel olulisemaks küll raha, kuid nii see vist kipubki usumaailmas natuke olema.

Usk oli lavastuse puhul möödapääsmatu teema, mis võiks ehk läbi meeletu huumori ja oluliste küsimuste ka usuleige eestlaseni jõuda. Mitmeid kord kõlas laval, et Jumal tegi seda põhjusega või, et sulle antakse vihje, nüüd ole hea ja märka seda. See tekitas mõtteid selle, üle kui palju me märkame neid "kõrgema" võimu vihjeid või märke, mis meie teele saadetakse? Soovin, et me märkaks rohkem enda ümber toimuvat ja usume, ükskõik keda või mida, kasvõi iseennast!

"Nunnad hoos" pakub mõnusat muusikat, huumorit ja säravaid kostüüme, kui kunagi taas teatrisse saab, siis minge kindlasti vaatama, minu Eestis nähtud muusikalidest kindlasti üks parimaid.

Kasutatud pildid lavastuse kodulehelt, autor Maris Savik.

HELILOOJA ALAN MENKEN LAULUSÕNAD GLENN SLATER LIBRETO CHERI STEINKELLNER & BILL STEINKELLNER TÄIENDAVAD MATERJALID DOUGLAS CARTER BEANE

LAVASTAJA SAMUEL HARJANNE (SOOME) KUNSTNIK KARMO MENDE MUUSIKAJUHT JA DIRIGENT TAAVI KULL DIRIGENT ELE SONN KONTSERTMEISTRID ELE SONN, KATRIN NUUME KOORMEISTER ELE SONN KOREOGRAAF GUNILLA OLSSON (ROOTSI) VALGUSKUJUNDAJA MÄRT SELL (RAKVERE TEATER) TÕLGE EESTI KEELDE AAPO ILVES JA MARIO PULVER LAVASTAJA ASSISTENT-PRODUTSENT HELI ANNI HELIREŽISSÖÖR TOOMAS PAIDRA KOREOGRAAFI ASSISTENT- REPETIITOR MATTHEW JAMES JORDAN

OSADES TANJA MIHHAILOVA-SAAR, MERLE JALAKAS, RASMUS KULL, KALLE SEPP (ETA REVÜÜTEATER „STARLIGHT CABARET”), KÄRT ANTON, KARIN TAMMARU (TEATER ENDLA), MILVI LUIK, SILVER LAAS, NORMAN SALUMÄE, GERMÁN GHOLAMI, SIMO BREEDE, EGON LAANESOO, ALO KURVITS, RISTO ORAV, OLIVER TIMMUSK, ELE MILLISTFER, LINDA KANTER, KATRIN KAPINUS, SIIRI KOODRES, EVE KIVISAAR, KAJA ILMJÄRV, LUULE VEZIKO, HELEN HANSBERG, INGE ÕUNAPUU, MERLE AUNPUU, CARINE JESSICA KOSTLA, ANDRA AUS, MATTHEW JAMES JORDAN, VANEMUISE SÜMFOONIAORKESTER JA BÄND

46 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page