top of page
Search
  • Writer's pictureRomet Piller

Estoniasse

Nii lihtsalt tuleb kokku võtta minu teatrikülastus rahvusooperisse Estonia, kus käisin viimati ilmselt algklassides. Nüüd taas kooliga, kuid koolijuhi rollis oli võimalus minna vaatama lõbusat operetti "Krahv Luxemburg".

Tegemist oli äärmiselt toreda ja lõbusa looga, kus teemaks ikka armastus ja selleks, et armastus saaks olla legaalne tehase laostunud krahvile ettepanek pimesi kolmeks kuuks abielluda, et vürst saaks enda südamedaamile tiitli, mille abil ta hiljem temaga ise abielluda saab. Taolist ajastutruud kombestikku antakse meile operetis palju edasi ja eks klassika käibki Estoniaga kokku.

Silmapaistev on lavakujundus, kõik on äärmisel detailitruu, laval on palju asju. Isegi liiga palju ja kõike need asjad kasutust ei leiagi. Aga see pole oluline, sest suurejoonelisust eeldab ka kõnealune alustekst, mis nõuab, et rikkust edasi antakse.

Krahvi rollis astub lavale Reigo Tamm, kes karakteri väga omaseks on teinud, varasemad kokkupuuted temaga on olnud sarnases humoorikas võtmes ja sellega tuleb Tamm hiilgavalt toime. Kaunist daami kelle südame nimel võitlus käib mängib Janne Ševtšenko. Säravaima rolli teeb aga vürsti kehastav Rene Soom, kes poeb oma teatava ohmudusega publiku südamesse.

Tegemist on väga lustaka ja nauditava looga, mida tasub kindlasti vaatama minna. Minul puudus varasem kogemus antud operetiga ja seega ka võrdlus, mistõttu sain teost täiel rinnal nautida.

Olgu muuga siin elus kuidas on, olulised on krahvi sõnad, et sa võid olla laostunud aga armastus on tasuta.

Info ja foto lavastuse kodulehelt:

VALGUSKUNSTNIK Steen Bjarke

KOREOGRAAFID Marina Kesler Hedi Pundonen

LAVASTAJA JA KUNSTNIK Thomas Mika

TÕLKIJA Piret Pääsuke

LAULUTEKSTIDE TOIMETAJA Mart Sander

25 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page