top of page
Search
  • Writer's pictureRomet Piller

Üksildane maailm

Aprillikuu lõpus avanes mul võimalus osaleda väga omanäolisel etendusel. Tartu Uue teatri "Fantoomvalu" on audiorännak ühele, mis tähendab, et teatris anti mulle kõrvaklapid pähe ja siis rändasin, kuulates etendust klappides.

Lühike rännak Tartu vanalinnas ja toomemäel oli väga mõtlema panev ja andis mõtteainet erinevatel teemadel. Minevik, tulevik ja olevik. Kui palju oleme kinni selles, mis on olnud ja kuidas suudame möödunust lahti lasta. Kui palju naudime reaalselt hetki, mis on siin ja praegu, ning kuipalju kiirustame või mõtleme sellele, mis on alles saabumas ja ootab meid ees. Me võime ju plaane teha, kuid kunagi ei tea, kuidas meie teed tegelikult kujunevad.



Oluline väärtus on ka aja võtmine endale ja enda sõpradele. Tihtipeale tegelema enda karjääri ja töödega, samalajal ei mõtle enda perele ega sõpradele ja siis saame nuriseda, et ma ei sobitu enam seltskonda ja ei saa enam kokkusaamistele tulla. See annab alust mõelda, et kes tegelikkuses muutub, kas need, kes kohtuvad, või need, kes üksinda karjäärile keskenduvad.

Maailm toetab üksildust ja inimeste vaheliste kontaktide kokkukuivamist ning elu, kus kontakte ei olegi vaja. Kaugele maailm üksilduses reaalselt jõuab ja kui vajalikud on reaalsed kontaktid sõprade ja lähedastega selgub alati alles siis, kui on liiga hilja.

Tartu Uus teater andis võimaluse nendele asjadele mõelda, vaadata läbi rännaku endasse ja võimaluse astuda vestlusesse, mis sest, et ma ei saanud klappides kõlavates vestlustes kaasa rääkida, siis kaasa mõelda sain ikka.


Lavastuse üldinfo ja foto kodulehelt:

Foto: Gabriela Urm

Audionäitlejad

MAARJA JAKOBSON

MAARJA MITT-PICHEN

SIIM ANGERPIKK

HELGUR ROSENTHAL

Autor-lavastaja

JAANUS KAASIK

Helimeister

HANNES EINPAUL

Muusika

BIZARRE

15 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page